Varlion Bourne Summun Prisma 2021
Pris 4390 kr (4500kr)
Bourne Summum Prisma W har en droppform vilket ger en bra kombination av fart och kontroll. Detta padelracket vänder sig till spelaren som vill utveckla sin padel och ta den till nästa nivå, och tack vare den droppformen så passar denna modell ett brett spektrum av spelartyper. Denna modell ger aningen mer fart jämfört med dess syskon Maxima Prisma Radio W.

Olika temperaturer kräver olika material. Med detta sagt så tillverkar Varlion sina toppmodeller i två olika upplagor. Ett racket som är till för spel i 25+ eller varmare och ett racket som passar för spel i 25+ eller lägre. Detta padelracket rekommenderas att spela med då temperaturen inte överstiger 25+ grader. Självklart går det att ta med padelracket på spanienresan men optimala spelförhållandet för Maxima Prisma Radio W är alltså under 25+ grader.

Bourne Summum Prisma W är fullproppat med teknologier där några av dom listats nedan:

- Frame Prisma
Utsidan av ramen är formad som formen Prisma. Detta ska enligt Varlion bidra til 10% mindre luftmotstånd jämfört med en vanlig ram. Denna procent togs fram efter många ordentliga tester i en vindtunnel. Detta gör att racketen går snabbare och smidigare genom luften för en snabbare kvickare sving.

- Gradual Holes
Varlion har valt att använd sig av 3 olika storlekar på hålen i racketen. Vid center finner vi dom minsta hålen, närmare ramen har man gjort hålen aningen större och längst ut mot ramen är hålen som störst. Detta motverkar vibrationer och ger en ett mer balanserat och kraftfullt padelracket.

- Slice Technology
En mönstring på slagytan som bidrar till bra effekt vid kick och skruvade bollar.

- Long Grip
Greppet på detta padelracket är aningen längre än på vanliga modeller. Perfekt val för dig som helt enkelt trivs med ett lite längre grepp eller som spelar med dubbelfattad backhand.

Ram: 100 procent kolfiber.
Träffyta: 12K kolfiber.
Kärna: Soft Foam Core.