Om 123minsida

Från liten idé till globalt företag med stark tillväxt


123minsida grundades år 2003 in Köpenhamn, Danmark, av bröderna Morten och Jacob Elk. De hade en vision om att skapa ett mycket användbart och användarvänligt hemsideverktyg. De använde en enkel idé modelerad från företagsprinciper om att skapa värde och möjligheter för “Herr och Fru Danmark,” oerfarna användare som skulle få mycket glädje och en fördel av att få sin verksamhet online.

Med ett vetenskapligt tillvägagångssätt till data, mycket erfarenhet i utveckling och en idé med avundsvärd förmåga att hantera en stor arbetsmängd, har den danska målgruppen nu blivit internationell. Endast ett år efter skapandet av 123minsida lanserades den engelska versionen, med målet att nå även till amerikanska kunder. En kombination av solid fokus på förbrukarens upplevelse och engagemang i att maximera användarvärde i företagets principer resulterade i 123minsida som är ett läroboks exempel på internationell utveckling idag.

År 2012 fick 123minsida en Serie A investering på 1.7 miljoner € för att ytterligare kunna accelerera internationell utveckling. Bakom investeringen stod IT entreprenören Kaare Danielsen, vars företag Jobindex är Danmarks största jobdatabas.

Snabb internationell expansion följdes av lokala språkversioner av hemsidan som nu finns i hela Skandinavien, Frankrike, Spanien, Italien, Nederländerna, Belgien, Schweiz, Österrike, Luxemburg, Storbritannien, USA, Polen, Tjeckien, Grekland, Turkiet, Portugal, Brasilien, Kanada, Ryssland, Indonesien, Malaysia – och med många fler på kommande.

År 2015 gick 123minsida från en Premium till en Freemium företagsmodell, vilket gjorde det möjligt för användare över hela världen att ta fördel av en helt gratis hemsida. Just nu skapar 400.000 nya användare en 123minsida hemsida varje månad och fler än 20 miljoner människor jorden runt har skapat en 123minsida.

Företagets omsättning överskrider 10 miljoner € och har ett snabbt växande antal av betalande kunder med 95,000 nuvarande abonnenter från hela världen. En ambitiös strategisk palan för ytterligare expansion har fastlagts för 2017.

Tänkesätt

För oss är användarvänligheten allt. Vi strävar inte efter perfektion. Vi strävar efter att ha kul. Att använda vår produkt ska vara som en lek – enkelt, spännande och givande. Det ska vara engagerande och lärorikt. Ungefär som att jobba hos oss.

Vi månar om en företagskultur där kreativiteten flödar och specialkompetens har en viktig plats. Vi har två fysiker i ledningsgruppen och rörliga utvecklingsmodeller; dessutom står kunskap och intelligens alltid högt på dagordningen.

Vi ställer höga krav samtidigt som vi uppmuntrar en positiv och öppen atmosfär. Vi tycker att det är kul med utmaningar, och utveckling och tillväxt är självklara mål. Vi brinner för teknik och har användarvänlighet på hjärnan. Det är så vi jobbar.